Wasmachine laat geluiden horen en schudt tijdens het centrifugeren
Zanussi Support

Wasmachine laat geluiden horen en schudt tijdens het centrifugeren

Probleem:
  • Wasmachine laat geluiden horen en schudt tijdens het centrifugeren
Geldt voor:
  • Wasmachine voorlader (ingebouwd en losstaand)
  • Wasmachine bovenlader
Oplossing:

1. Zorg dat de transitbouten verwijderd zijn van de achterkant van het apparaat

Verwijs naar de installatie-instructies in uw gebruikershandleiding of afzonderlijke installatiebrochure die bij uw apparaat werd meegeleverd. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

2. Zorg dat de wasmachine vlak staat door de pootjes omhoog of omlaag te brengen

• Gebruik een waterpas om te controleren of de machine vlak staat op alle pootjes.
  • Het apparaat moet stabiel staan op een vlakke, harde vloer.
  • U kunt de voetjes aanpassen met een spanner.
  • Het is belangrijk dat het apparaat niet ""schommelt"", zoniet zal het trillen tijdens het centrifugeren.

3. Zorg dat alle slangen stevig zijn vastgemaakt aan de achterkant van de behuizing van het apparaat

Losse slangen kunnen tegen het apparaat liggen trillen tijdens het centrifugeren, wat een ""klopgeluid"" veroorzaakt.

4. Controleer of het wasgoed correct is geladen en zorg dat er geen stof vastzit tussen de deur en de trommel

5. Controleer het filter als de machine een zichtbaar filter heeft

Losse muntstukken, aanstekers, knopen of andere kleine voorwerpen kunnen vastzitten in het afvoerfilter. In de gebruikershandleiding vindt u instructies voor het schoonmaken van het filter. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

6. Controleer de gaten op loszittende bandjes van BH's in de trommel/tussen de trommelonderdelen

7. Controleer of de geluiden niet het gevolg zijn van het normale bedrijf van het apparaat

Normaal geluid - kan eender wanneer voorkomen tijdens een wasbeurt. Dit geluid kan worden veroorzaakt door gespen en ritsen die tegen het raam slaan, trillingen tijdens het centrifugeren, draaien van de pomp en de motor, instroom van water tijdens het vullen, een verwarmingselement dat opwarmt, ventilatoren die werken tijdens droogcycli (alleen wasdrogers), piepers afkomstig van de elektronica bij het wijzigen van de cyclus, het starten en beëindigen van een wasbeurt.

ONTHOUD: Een enkel voorwerp kan het apparaat uit balans brengen tijdens het centrifugeren op dezelfde manier als een overbelaste trommel dit kan.