Wasmachine geeft foutmelding E40 weer of piept 4 keer/knippert 4 keer
Zanussi Support

Wasmachine geeft foutmelding E40 weer of piept 4 keer/knippert 4 keer

Probleem:
  • Wasmachine geeft foutmelding E40 weer of piept/knippert 4 keer.
Heeft betrekking op:
  • Wasmachine voorlader (geïntegreerd en vrijstaand)
Oplossing:

1. Controleer of de deur goed is gesloten

Indien nodig, geef de deur een stevige duw. U hoort dan een klik.

2. Controleer of er wasgoed vastzit tussen de deurpakking en het deurglas

Indien nodig, verwijder wat wasgoed uit de trommel, voordat u het programma opnieuw start.

3. Er zit te veel wasgoed in de machine (overbelasting)

Indien nodig, verwijder wat wasgoed uit de trommel, voordat u het programma opnieuw start.

4. Controleer het mechanische kinderslot (indien van toepassing)

Schakel het kinderslot uit met een munt of zoiets en probeer het opnieuw. Raadpleeg de gebruikershandleiding die bij uw apparaat is geleverd voor gedetailleerde instructies. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

5. Het deurslot is defect

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, is het deurslot mogelijk defect en moet het worden vervangen. We raden u aan contact op te nemen met onze erkende servicedienst.

Noteer de gemelde foutcode en vermeld deze wanneer u een monteur aanvraagt. Dit zal uw probleem niet oplossen, maar het helpt onze monteur de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Waarschuwing: we raden het gebruik van het product af ​​totdat het probleem volledig is verholpen. Ontkoppel het product en sluit het niet opnieuw aan totdat u er zeker van bent dat het veilig is om dit te doen.