Wasdroger laat ongebruikelijke geluiden horen
Zanussi Support

Wasdroger laat ongebruikelijke geluiden horen

Probleem:
  • Wasdroger laat ongebruikelijke geluiden horen
  • Afvoerdroger
  • Condensdroger
  • Warmtepompdroger
Oplossing:

Wanneer de Wasdroger ongebruikelijke geluiden laat horen, dient u de onderstaande suggesties te bekijken voor stapsgewijze instructies:

1. Wasdroger laat geluiden horen na nieuwe installatie:

Sommige droogtrommels hebben “automatische” transitbouten op de trommel.

• Wanneer u het apparaat voor het eerst start, hoort u een stoot wat erop wijst dat de transitbouten werden losgemaakt.
  • Dit is normaal en geen defect van de machine.
  • Er bevindt zich doorgaans ook een transitblok in de deuropening die handmatig verwijderd moet worden.

Opmerking: U kunt de trommel niet handmatig draaien van een nieuw apparaat dat nog niet werd gestart.

• Tijdens de eerste droogactiviteiten hoort u geluiden op een hoger niveau, die worden veroorzaakt door de pomp, door de vochtsensor of de vilttape, die eerst met wat water bevochtigd moet worden.
  • Een andere mogelijke geluidsbron is de elektrische installatie aan de achterkant van het apparaat, die zich naast de ventilatorbehuizing van het apparaat bevindt.
  • Trek het apparaat enigszins weg van de muur en controleer of dit het probleem oplost.

2. Wasdroger laat zoemend geluid horen:

• Mogelijk zit te motor vast of kan deze niet bewegen.
  • Het apparaat werd mogelijk overladen.
  • Verwijder enkele kledingstukken en probeer het opnieuw.

3. De Wasdroger laat een piepend of schurend geluid horen:

Het geluid kan veroorzaakt worden door de vochtsensor of de vilttape, die eerst met wat water moet worden nat gemaakt.

4. Wasdroger laat metaalachtig geluid horen:

• Als uw machine is uitgerust met een warmtepomp, zijn deze geluiden normaal.
  • de warmtepomp is een compressor die bij hoge druk werkt en kan een metaalachtig, kloppend geluid laten horen.

5. Wasdroger laat ratelend geluid horen:

• Dit kan veroorzaakt worden door de elektrische installaties naast de ventilatorbehuizing of de ventilator zit mogelijk los.
  • trek het apparaat enigszins weg van de muur

5. De Wasdroger laat een schurend geluid horen:

• Het geluid kan veroorzaakt worden door de vochtsensor of de vilttape.
  • Als de machine nieuw is, verdwijnt het geluid waarschijnlijk na een tijdje.
  • Het geluid kan ook van de wasonderdelen in de machine komen: metalen gespen, ritsen, knopen en dergelijke voorwerpen.
  • Als het probleem niet geleidelijk verdwijnt mettertijd, raden we aan om contact op te nemen met een geaggregeerde hersteldienst.

6. Neem contact op met onze servicedienst.

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, raden we een bezoek door een technicus aan.

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, wordt u mogelijk tijdens de garantieperiode een servicebezoek door een technicus in rekening gebracht.

Waarschuwing: We raden af ​​om het product te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen. Koppel het product los en sluit het niet opnieuw aan totdat u zeker weet dat dit in orde is.