Overmatig vocht in de kamer, op muren en ramen, waar de droger zich bevindt
Zanussi Support

Overmatig vocht in de kamer, op muren en ramen, waar de droger zich bevindt

Probleem:
  • Overmatig vocht in de kamer, op muren en ramen, waar de droger zich bevindt
Heeft betrekking op:
  • Warmtepompdroger
  • Condensdroger
Oplossing:

1. Zorg er dan voor dat de droger niet is ingebouwd in, dus niet in bijvoorbeeld een gesloten kast zonder enige ventilatie.

De droger kan worden geïnstalleerd als een vrijstaand apparaat of onder het aanrecht met de benodigde ventilatie
Raadpleeg de gebruikershandleiding of de afzonderlijke installatiehandleiding die met uw apparaat is meegeleverd. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

2. Installeer het apparaat in een ruimte met voldoende plaats en goede ventilatie:

• Als de droger wordt geïnstalleerd in een ruimte die te klein is, kan condensatie optreden.
  • Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is (meer dan ongeveer 10-12 m2).
  • Kleine ruimtes worden snel erg heet vanwege de droger en de luchtvochtigheid zal condenseren op oppervlakken met een lagere temperatuur.
  • Het probleem kan in veel gevallen worden verholpen met goede ventilatie, bijvoorbeeld door een raam of een deur te openen tijdens het droogproces.

3. Installeer of gebruik het apparaat niet op een plaats waar de temperatuur lager dan 5 °C of hoger dan 35 °C kan worden.

De droger geeft warmte af aan de omgeving en als de hitte op de koude muren, ramen enz. komt, vormt zich condens/vocht op de koude oppervlakken. (Het is de luchtvochtigheid in de ruimte die condenseert.)

Zorg ervoor dat de droger zich in een ruimte met een temperatuur van rond de 20 °C bevindt

4. Reinig de filters en de deurpakking.  Als de filters van de machine en de deurpakking niet worden gereinigd, kan daardoor een onnodig grote hoeveelheid vocht in de kamer terechtkomen. Raadpleeg uw handleiding voor aanvullende informatie.

5. Controleer de deurpakking op mogelijke schade.

Als de deurpakking is beschadigd, kan dit leiden tot een onnodig grote hoeveelheid vocht in de kamer.

Neem contact op met onze erkende servicedienst om een ​​beschadigde deurpakking te vervangen

LET OP: Afhankelijk van het probleem, kan mogelijk tijdens de garantieperiode een servicebezoek door een technieker in rekening worden gebracht.
Waarschuwing: We raden het af ​​om het product te gebruiken totdat het probleem volledig is verholpen. Trek de stekker uit het product en sluit het niet opnieuw aan totdat u zeker weet dat dit in orde is.