Droger geeft foutmelding E60 weer en warmt niet op
Zanussi Support

Droger geeft foutmelding E60 weer en warmt niet op

Probleem:
  • Droger geeft foutmelding E60 weer en warmt niet op. Dit duidt op een probleem met verwarmen.
Heeft betrekking op:
  • Afvoerdroger
  • Condensdroger
  • Warmtepompdroger
Oplossing:

1. Zorg er dan voor dat de droger niet is ingebouwd, bijvoorbeeld in een gesloten kast zonder enige ventilatie.

De droger kan worden geïnstalleerd als een vrijstaande eenheid of onder het aanrecht met de geschikte ruimte. Raadpleeg de gebruikershandleiding of de afzonderlijke installatiehandleiding die met uw apparaat is meegeleverd. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

2. Installeer het apparaat in een ruimte met voldoende plaats en goede ventilatie:

Als de droger wordt geïnstalleerd in een ruimte die te klein is, kan condensatie optreden.

Zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is (meer dan ongeveer 10-12 m2).
Kleine ruimtes worden snel erg heet vanwege de droger en de luchtvochtigheid zal condenseren op oppervlakken met een lagere temperatuur.
Het probleem kan in veel gevallen worden verholpen met goede ventilatie, bijvoorbeeld door een raam of een deur te openen tijdens het droogproces.
3. Reinig de filters en de deurpakking.

Als de filters van de machine, de condensor en de deurpakking niet worden gereinigd, kan daardoor een onnodig grote hoeveelheid vocht in de kamer terechtkomen. Raadpleeg uw handleiding voor aanvullende informatie. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

4. Neem contact op met onze erkende servicedienst

Als de bovenstaande adviezen het probleem niet oplossen, raden we u aan een ​​bezoek van een servicetechnicus aan te vragen.

OPMERKING: Afhankelijk van het probleem, kan een servicebezoek van een monteur u in rekening worden gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.
Noteer de gemelde foutcode en vermeld deze wanneer u een monteur aanvraagt. Dit zal uw probleem niet oplossen, maar het helpt onze monteur de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Waarschuwing: We raden u aan het product niet te gebruiken, totdat het probleem volledig is opgelost. Haal de stekker van het product uit het stopcontact en sluit het product niet opnieuw aan, voordat u zeker weet dat het kan.