Droogkast toont foutcode E20 of laat 2 pieptonen horen
Zanussi Support

Droogkast toont foutcode E20 of laat 2 pieptonen horen

Foutcode E20 (of twee pieptonen van een akoestisch alarm op sommige modellen) wijzen op een drainage-, een pomp- of softwareprobleem.

• Controleer of de externe afvoer correct is aangesloten op een afvoer.
  • Om het water rechtstreeks in een afvoer te pompen, dient u een externe afvoerslang aan te sluiten op een condensatiedroger. Er zit een rode of groene slang bovenaan op de achterkant van de droogkast. Deze moeten losgemaakt worden en verlengd worden met een andere slanglengte. Het water stroomt niet langer in de watertank, maar stroomt rechtstreeks in de afvoer.
  • Controleer of de slang niet gedraaid is of verstopt zit en of deze eventuele lussen heeft.
  • Om te vermijden dat de slang verdraait, dient u de slanglengte in te korten zodat deze losjes in de afvoer hangt. Wanneer u dit niet kunt doen, kan dit een foutcode of een lek veroorzaken.
  • Probeer het toestel te resetten. Verwijder de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en steek deze dan opnieuw in.
  • U bereikt hetzelfde resultaat met de veiligheidsschakelaar. Na het in het stopcontact steken van het toestel schakelt u het in en selecteer een programma. Wanneer een foutbericht op de display verschijnt, neemt u contact op met een geaggregeerde hersteldienst.