Vaatwaskorven of sproeiarmen zijn verkleurd
Zanussi Support

Vaatwaskorven of sproeiarmen zijn verkleurd

Probleem:
  • Verkleurde vaatwaskorven of sproeiarmen
  • Bruine aanslag in de vaatwasser
  • Rode aanslag in de vaatwasser
 Geldt voor:
  • vrijstaande vaatwasser
  • ingebouwde vaatwasser
Oplossing:

1. Controleer de afvoer.

Controleer op grote residuen/aanslag en verwijder ze

2. Maak het toestel met een zachte, vochtige doek schoon, inclusief de rubberen pakking van de deur

3. Draai minimaal twee keer per maand een langdurend programma

Als u regelmatig alleen kortdurende programma’s gebruikt, dan kunnen deze vetresiduen en kalkaanslag in het toestel achterlaten.

4. Gebruik maandelijks een specifiek reinigingsproduct voor vaatwassers. Volg zorgvuldig de instructies op de productverpakking op.

We adviseren gespecialiseerde wasmiddelen verkrijgbaar in onze Webshop.

Oorzaak:
  • Tomaten- en pastasauzen kunnen een rode aanslag achterlaten op andere voorwerpen en onderdelen van het toestel. Deze aanslag kan verwijderd worden met een gespecialiseerd reinigingsmiddel. Terracottavoorwerpen kunnen een bruine aanslag veroorzaken op andere voorwerpen in de vaatwasser.