De vaatwasser geeft foutmelding iF0, iFo of iF1 weer
Zanussi Support

De vaatwasser geeft foutmelding iF0, iFo of iF1 weer

Probleem:
  • De vaatwasser geeft foutmelding iF0, iFo of iF1 weer
Geldt voor:
  • ingebouwde vaatwasser
  • vrijstaande vaatwasser
Oplossing:

1. Reset uw toestel

• Verwijder de stekker van de vaatwasser, wacht 1 minuut en sluit deze weer aan.
  • U kunt de stroom ook uitschakelen met behulp van de zekeringen op het paneel/stroomschakelaar.
  • Als u de machine van de plaats hebt verwijderd en deze vervolgens opnieuw in positie hebt geduwd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de slangen niet geknikt zijn of gekneld zitten en dat de kraan volledig geopend is.
  • Schakel de vaatwasser in, selecteer een geschikte cyclus en start deze.
  • Als de cyclus start en normaal functioneert, is het probleem opgelost.

2. Controleer of het toestel opnieuw dezelfde foutmelding weergeeft of dat deze gewijzigd is

Wanneer het toestel een andere foutcode weergeeft, raadpleeg dan de code in de gebruikershandleiding voor hulp bij het oplossen van het probleem. U kunt de gebruikershandleiding hier downloaden.

Als het toestel nog steeds iF0, iFo of iF1 weergeeft na het resetten:

3. Controleer de watertoevoer

Controleer de watertoevoer in uw huis, bijvoorbeeld door een kraan te openen. Als er geen watertoevoer is, neem dan contact op met uw waterleverancier voor informatie.

4. Controleer of de kraan naar uw vaatwasser helemaal open staat

Als de watertoevoerkraan dicht is, schakel dan de vaatwasser uit en draai de watertoevoerkraan helemaal open. Schakel de vaatwasser weer in en selecteer een programma. Druk op de startknop om de vaatwasser te starten.

5. Controleer of u meer dan één toestel gebruikt dat water nodig heeft

Als er meer dan één toestel aan staat en water gebruikt, dan kan dit ertoe leiden dat de druk voor uw vaatwasser te laag is. Probeer de vaatwasser te gebruiken terwijl er geen andere watergebruikende toestellen aan staan.

6. Controleer de watertoevoerdruk

Controleer of u een emmer water van 10 liter in 1 minuut of een emmer van 5 liter in 30 seconden uit één kraan kunt vullen. Als dit niet het geval is, dan is de waterdruk te laag om de vaatwasser te gebruiken en moet u contact opnemen met uw waterleverancier.

7. Controleer de toevoerslang op mogelijke knikken of verdraaiingen

Als de toevoerslang gebogen, verdraaid of beschadigd is, trek dan onmiddellijk de stekker van de vaatwasser uit het stopcontact en sluit de watertoevoer af. Als de slang beschadigd is, moet het toestel geïnspecteerd worden en door een monteur gerepareerd worden.

8. Controleer of de filter in de toevoerslang niet verstopt is

De filter van de toevoerslang bevindt zich in het verbindingsstuk naast de kraan/klep. Sluit de kraan voordat u de toevoerslang verwijdert. De toevoerfilter moet schoon en vrij van kalkaanslag zijn; raadpleeg de gebruikershandleiding voor gedetailleerde instructies over het verwijderen en reinigen van uw filter. Nadat u de filter hebt gereinigd en terug in de toevoerslang hebt geplaatst, sluit u de slang aan, selecteert u een programma en start u het.

9. Controleer het afvoersysteem

Controleer of:

• de filters schoon zijn. In de gebruikershandleiding vindt u meer informatie over reiniging en onderhoud.
  • de afvoerpijp zich op de juiste hoogte boven de vloer bevindt. Raadpleeg de installatie-instructies in uw gebruikershandleiding of aparte installatiebrochure die met uw toestel meegeleverd is.

10. Controleer of de afsluitdop uit de gootsteen verwijderd is. (Als uw vaatwasser onlangs geïnstalleerd of verplaatst is).

De afsluitdop moet uit de zwanenhals verwijderd worden. Open de inlaat waar de afvoerslang op de zwanenhals is aangesloten, verwijder de afsluitdop en sluit de zwanenhalsinlaat.

11. Neem contact op met een erkend servicecentrum.

Als de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, raden wij u aan een bezoek van een servicemonteur aan te vragen.

Noteer de gemelde foutcode en meld deze wanneer u een monteur aanvraagt. Dit zal uw probleem niet oplossen, maar het zal onze monteur helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Waarschuwing: we raden het gebruik van het product af ​​totdat het probleem volledig is verholpen. Ontkoppel het product en sluit het niet opnieuw aan totdat u er zeker van bent dat het veilig is om dit te doen.