Fout i40, i43 of i44
Zanussi Support

Fout i40, i43 of i44

Wordt het afvoersysteem niet belemmerd?

Controleer of de filters schoon zijn

Zit de filter van uw afwasmachine verstopt?

Vuile filters vertragen de waterstroom, wat tot onbevredigende vaatwasresultaten kan leiden. U dient deze regelmatig te controleren en schoon te maken.

Hoe maakt u de filters in een afwasmachine schoon.

Filters installeren na reiniging:

Zorg dat er geen voedselresten of vuil in of rond de rand van de afvalbak zitten.

Plaats het platte filter (C). Zorg dat het correct geplaatst zit onder de twee geleiders.

Plaats de filters (A) en (B) terug. Zet filter (A) in het platte filter (B).

Draai het rechtsom totdat het vastklikt. Als de filters niet goed zitten, kan dit voor slechte afwasresultaten zorgen, de sproeiarmen verstoppen en het toestel beschadigen.

In de gebruikershandleiding vindt u meer informatie over reiniging en onderhoud.

Hebt u het toestel proberen resetten?

Een reset van uw apparaat kan vaak snel uw problemen oplossen.

• Haal de afwasmachine gedurende 1 minuut uit het stopcontact en steek het opnieuw in. Als u de machine moet verplaatsen, is het belangrijk dat de buizen niet verbogen worden of gekneld raken, en dat de kraan volledig open staat.
  • Schakel de afwasmachine in, selecteer een programma en start het
  • Wanneer het programma start en normaal draait, werd het probleem opgelost.

Als het toestel het programma niet correct start na het resetten

Als u een foutbericht heeft gezien voordat u uw afwasmachine reset, dient u te controleren of deze gewijzigd is na het resetten van het toestel.

Als het toestel nu een andere foutcode toont, dient de gebruikershandleiding of deze gids te raadplegen om de nieuwe code te controleren.

Als de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, moet het toestel gecontroleerd worden door een technieker.