De vaatwasser droogt niet of droogt slecht
Zanussi Support

De vaatwasser droogt niet of droogt slecht

De droogresultaten moeten gecontroleerd worden op porselein en glaswerk. Plastic voorwerpen zoals bestek, voorraaddozen en plastic onderdelen van het toestel blijven nat. De plastic voorwerpen verliezen snel aan warmte, en dit kan condensatie veroorzaken op hun oppervlakken.

• De beste was- en droogresultaten kunnen gerealiseerd worden met behulp van het Intensieve of Automatische programma.
Gebruikt ECO, BIO of 30 min. cyclus
  • ECO- en BIO-cycli drogen passief, en de 30 minuten cycli hebben geen droogtijd.
  • Gebruik de automatische of intensieve cyclus en indien de voorwerpen niet warm aanvoelen aan het einde van de cyclus, neemt u contact op met het geaggregeerde hersteldienst.
De items werden gewassen in detergent voordat ze in de vaatwasmachine werden gewassen
  • Dit resulteert in de vorming van overmatig schuim en beperkt het effect van het glansspoelmiddel, en leidt tot slechte droogresultaten.
Vaatwasmachine te vol geladen of verkeerd geladen

De resultaten van de vaatwasser kunnen onbevredigend zijn als de vaatwasser te veel beladen is of verkeerd beladen is. Laad de vaatwasser volgens de instructies in de gebruikershandleiding en laat alle overtollige spoelwater drogen/verdampen nadat de programma is voltooid voordat de machine wordt leeggemaakt. Maak eerst het onderste mandje leeg.

Het inladen van de vaatwasser:

• Gebruik het toestel uitsluitend om zaken te wassen die vaatwasmachinebestendig zijn.
  • Plaats geen voorwerpen gemaakt van hout, hoorn, aluminium, tin of koper in de vaatwasser.
  • Plaats geen voorwerpen die water kunnen absorberen, zoals sponzen of doeken, in de vaatwasser.
  • Verwijder alle voedselresten van voorwerpen voordat u deze in de vaatwasser plaatst.
  • Om gemakkelijk voedselresten te verwijderen, dient u de potten en pannen in water te weken voordat u deze in de vaatwasser plaatst.
  • Plaats holle voorwerpen (zoals bekers, glazen en potten) met hun openingen naar beneden gericht.
  • Zorg dat bestek en borden etc. niet te dicht bij elkaar geplaatst worden. Meng lepels met ander bestek.
  • Zorg dat de glazen elkaar niet aanraken.
  • Plaats kleine voorwerpen in het bestekmandje.
  • Plaats lichte voorwerpen in het bovenste mandje. Zorg dat ze niet kunnen bewegen.
  • Zorg dat de sproeiarmen vrij kunnen bewegen voordat u een programma start.

De vaatwasser leegmaken:

• Laat het servies afkoelen voordat u het uit het toestel haalt. Hete voorwerpen kunnen makkelijk beschadigd raken.
  • Maak eerst de onderste mand leeg, daarna de bovenste mand.
Glansspoelmiddelinstelling
  • Het wordt aanbevolen dat extra glansspoelmiddel wordt toegevoegd voor betere droogresultaten, zoals beschreven in de gebruikershandleiding.
Vaatwasdetergent
  • Controleer het vaatwasmiddel dat u gebruikt. Gebruik indien mogelijk een ander detergent en/of glansspoelmiddel. Voor snelle wascycli gebruikt u poeder- of vloeibare detergenten, aangezien sommige multi-tabletten niet volledig oplossen tijdens snelle wascycli.
  • Voor de beste wasresultaten is het mogelijk noodzakelijk om een glansspoelmiddel toe te voegen zelfs wanneer u tabletten gebruikt.
  • Zorg dat alle filters en sproeiarmen proper zijn. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies over het reinigen en onderhouden van de apparatuur.
Dry +, Dry Plus, XtraDry functie
  • Als uw toestel over deze functie beschikt, kunnen de droogresultaten verbeterd worden door de functie in te schakelen, maar dit verhoogt de cyclustijd en het energieverbruik.

• Indien de bovenstaande suggesties het probleem niet oplossen, dient u contact op te nemen met het geaggregeerde hersteldienst.