Compressor draait al een lange tijd
Zanussi Support

Compressor draait al een lange tijd

Dit is normaal De compressor kan gedurende circa 45 minuten per uur draaien en, in het geval van apparatuur met een elektronisch gestuurde compressor, kan deze zonder pauze draaien, waarbij de intensiteit alleen als nodig verandert.

• Als de temperatuur in de koelkast of diepvriezer normaal is, hoeft u zich geen zorgen te maken.

Mogelijk zijn er ook andere redenen voor de langere bedrijfstijd van de compressor:

De temperatuur is verkeerd ingesteld.

Normale temperatuur is 4 - 5 °C in koelkasten en -18 °C op het warmste punt in diepvriezers. Als de temperatuur te laag is ingesteld, verhoogt dit de werkingstijd van de compressor.

Er worden onlangs grote hoeveelhede voedsel bewaard in het apparaat

De compressor draait gedurende een lange tijd indien veel voedselartikelen afgekoeld moeten worden.

De voedingwaren waren warm toen ze in het apparaat werden geplaatst

De compressor draait gedurende een lange tijd indien warme voedselartikelen afgekoeld moeten worden.

Hoge kamertemperatuur

Als de kamertemperatuur hoog is, verhoogt dit de werkingstijd van de compressor.

Deze deur is niet correct gesloten

Wanneer de deur niet correct wordt gesloten of de sluiting van de deur beschadigd is, komt warme lucht vrij in de koelkast of diepvriezer. Dit verhoogt dewerkingstijd van de compressor.