Opmerkingen over schoonmaken

• Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje.

• Gebruik voor metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel.

• Reinig de binnenkant van het apparaat na elk gebruik. Opeenhopingen van vetten of andere voedselresten kunnen brand veroorzaken. Het risico is hoger voor de grillpan.

• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger.

• Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek en een warm sopje en een reinigingsmiddel.

• Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoongemaakt met een agressief reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of een afwasautomaat. Dit kan de antiaanbaklaag beschadigen.

Apparaten van roestvrij staal of aluminium:

icon-info.png Maak de ovendeur alleen schoon met een natte spons. Droog maken met een zachte doek. Vermijd het gebruik van staalwol, zure of schurende producten, deze kunnen de oppervlakken van de oven beschadigen. Maak het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig schoon

De afdichting van de deur schoonmaken

• Voer regelmatig een controle van de deurafdichting uit. De afdichting van de deur bevindt zich rondom het frame aan de binnenkant van de oven. Gebruik het apparaat niet als de afdichting van de deur is beschadigd. Neem contact op met een servicecentrum.

• Voor meer informatie over het schoonmaken van de deurafdichting, raadpleegt u de algemene informatie over reiniging.

Verwijderbare inschuifrails

Als u de binnenkant van de oven wilt reinigen, verwijdert u de inschuifrails.

1. GUID-22F23DA3-27DF-46E4-8E6F-EE288DABA3AE-preview_v1.png

Trek de inschuifrail bij de voorkant uit de zijwand.

2. GUID-7B6A2A2A-5377-4E2A-A1FD-0EFF9393475B-preview_v1.png

Trek de geleider bij de achterkant uit de zijwand en verwijder deze.

Installeer de inschuifrails in omgekeerde volgorde.

Reiniging met water

De procedure voor reiniging met water maakt gebruik van stoom als hulpmiddel om achtergebleven vet en voedselresten uit de oven te verwijderen.

1. Giet 300 ml water in de houder voor reiniging met water onderaan de oven.
  2. Stel de GUID-42B07300-000C-47C8-812D-6FF68FDC1807-preview_v1.png-functie in.
  3. Stel de temperatuur in op 90 °C.
  4. Laat het apparaat 30 minuten werken.
  5. Schakel het apparaat uit en laat het afkoelen.
  6. Maak als het apparaat is afgekoeld de binnenkant schoon met een doek.
    icon-warning.pngAttentie
    Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u het apparaat aanraakt. Er bestaat gevaar voor brandwonden.

De ovendeur reinigen

De ovendeur heeft twee glazen ruitjes. U kunt de ovendeur en het glazen binnenruitje verwijderen om schoon te maken.

icon-info.png De ovendeur kan dichtslaan als u de interne glasplaat probeert te verwijderen als de deur nog gemonteerd is.
icon-warning.pngLet op!
Gebruik de oven nooit zonder glazen binnenruitje.

1. GUID-AD898250-0E34-4BCE-84F8-611423BBE873-preview_v1.png

Open de deur volledig en houd de twee deurscharnieren vast.

2. GUID-5A448C10-3B7B-46BC-B7AD-3503C76D5224-preview_v1.png

Til de hendels op de twee scharnieren omhoog en draai ze.

3. GUID-1DD368D9-9E33-4ECB-AEBC-83F8A40E2552-preview_v1.png

Sluit de ovendeur halverwege tot de eerste openingsstand. Trek hem daarna naar voren en haal de deur uit zijn zitting.

4. GUID-D6AA98D1-89B5-418D-A7C3-D7DE3B7CF4B6-preview_v1.png

Leg de deur op een zachte doek op een stabiele ondergrond.

5. GUID-B2823C98-7132-4B8D-B4A6-9EFA1C6C43FE-preview_v2.png

Maak het vergrendelingssysteem open om het glazen binnenruitje te verwijderen.

6. GUID-2ED1F6C2-ACC2-4102-9220-98BC14D5B746-preview_v2.png

Draai de twee bevestigingen 90° en verwijder ze uit hun houders.

7. GUID-BE94F997-23DA-40C4-A155-BFF0609546C4-preview_v1.png

De glasplaat voorzichtig optillen en verwijderen.

Reinig de glasplaat met een sopje. Droog de glasplaat voorzichtig af.

Als u het glazen paneel en de ovendeur heeft schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer bovenstaande stappen uit in de omgekeerde volgorde.

De bedrukte zijde moet naar de binnenkant van de deur gericht zijn. Zorg ervoor dat na de installatie het oppervlak van de glazen paneelrand niet ruw aanvoelt als u het aanraakt.

Zorg ervoor dat u het binnenruitje correct in de uitsparingen plaatst.

Het lampje vervangen

Leg een doek op de bodem van de binnenkant van het apparaat. Dit voorkomt schade aan het afdekglas en de ovenruimte.

icon-warning.pngAttentie
Gevaar voor elektrocutie! Maak de zekering los voordat u de lamp vervangt. De lamp en het afdekglas kunnen heet zijn.
icon-warning.pngLet op!
Houd de halogeenlamp altijd met een doek vast om te voorkomen dat er vetrestjes op de ovenlamp verbranden.
  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit.

De onderlamp

1. Draai het afdekglas van de lamp naar rechts en verwijder het.
  2. Reinig het afdekglas.
  3. Vervang de lamp door een geschikte 300 °C hittebestendige lamp.
  4. Plaats het afdekglas terug.